HTML

Átállás

Amíg a Totalcar átáll az Index új szerkesztőségi rendszerére, ide posztoljuk be a híreket, le ne maradjon senki.

Friss topikok

A kirgiz ellenzék tüntetésekre készül

2009.07.25. 17:13 gk

A kirgiz ellenzék kormányellenes tüntetéseket helyezett kilátásba, miután szombaton olyan videófelvételeket mutatott be, amik szerinte az elnökválasztást kísérő csalásokat bizonyítják. A képsorok olyan benyomást keltettek, mintha a rajtuk szereplő emberek több szavazócédulát is leadtak volna. Egy másik képsoron szavazók egy csoportja volt látható, őket busszal fuvarozták egyik szavazóhelyiségtől a másikig.

A csütörtökön rendezett elnökválasztást a hivatalos eredmény szerint Kurmanbek Bakijev államfő nyerte a leadott szavazatok 83 százalékával. "Ez nem választás volt, hanem szemérmetlen csalás - állította szombaton Makit Besimov, a fő ellenzéki elnökjelölt kampányát irányító menedzser. - Készen állunk arra, hogy gyűléseket és tiltakozásokat szervezzünk e gyalázat és becstelenség ellen." Az ellenzék legesélyesebb elnökjelöltje, Almazbek Atambajev a voksolás megismétlését követeli. A szavazóhelyiségekből távozó választók megkérdezésén alapuló felmérés azt mutatta, hogy Atambajev a leadott szavazatok mintegy 60 százalékát szerezte meg. (via MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: elnökválasztás kirgiz

A bejegyzés trackback címe:

https://atallas.blog.hu/api/trackback/id/tr371267992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása