HTML

Átállás

Amíg a Totalcar átáll az Index új szerkesztőségi rendszerére, ide posztoljuk be a híreket, le ne maradjon senki.

Friss topikok

Két gyereket lőttek le véletlenül a testvéreik

2009.07.25. 18:03 gk

Két gyereket lőttek le véletlenül testvéreik az Egyesült Államokban 24 órán belül, írta a Skynews. Az újabb eset Dél-Karolina Gray Court nevű városában történt: egy hároméves kisfiú lőtte gyomorba négyéves bátyját. A sérülés nem életveszélyes. A  gyerekek az apjukkal együtt egy barát házában voltak, és ott került elő az ágy alól a fegyver, ami véletlenül sült el. A régebbi eset áldozata, egy kétéves kislány egy napja válságos állapotban van, Las Vegas-i otthonukban a négyéves bátyja lőtt rá apjuk 9 milliméteres fegyverével. Az apa szintén jelen volt, nem zárta el megfelelően a fegyvert. Egyelőre egyik esetben sem indítottak a hatóságok eljárást.

Egy hete ugyancsak Las Vegasban egy ötéves gyerek lőtte fejbe magát. Az apjára várt egy patika előtt a kocsiban, és a nyitva hagyott kesztyűtartóból vette elő a fegyvert. Ebben az ügyben eljárást indítottak az apa ellen, jelenti a Független Hírügynökség.

Az amerikai alkotmány második kiegészítése biztosítja a fegyvertartási jogot. Becslések szerint több mint 200 millió különféle lőfegyver lehet az amerikaiak birtokában. A mostani három szerencsétlenség újabb heves vitákat indíthat el a fegyvertartás szabadságjogokra hivatkozó támogatói és az ellenzők között, ez utóbbiak szerint ugyanis a rendkívül magas bűnözés összefügg a fegyvertartás szabadságával.

2 komment

Címkék: fegyvertartás

A bejegyzés trackback címe:

https://atallas.blog.hu/api/trackback/id/tr341268046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Róókakoma 2009.07.25. 18:46:22

zajlik az evolúció, és annak sajnos vannak ártatlan áldozatai

W Joe 2009.07.25. 19:02:35

Szomorú :( Mikor tiltják be végre a fegyvereket Amerikában?

Miért kell ennyire földhözragadtan ragaszkodni az alkotmányukhoz?
süti beállítások módosítása