HTML

Átállás

Amíg a Totalcar átáll az Index új szerkesztőségi rendszerére, ide posztoljuk be a híreket, le ne maradjon senki.

Friss topikok

Rakétacsapással fenyegette meg Izraelt az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka

2009.07.25. 14:19 Földes András

Atomlétesítményei elleni rakétacsapással fenyegette meg a zsidó államot, megtorlásul egy esetleges izraeli támadásra az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka.

"Ha a cionista rezsim megtámadná Iránt, rakétáinkkal bizonyosan csapást mérnénk nukleáris létesítményeire" - mondta Mohammed Ali Dzsafari tábornok, a Forradalmi Gárda (pazdarán) parancsnoka szombaton, az arab nyelvű iráni al-Alam televíziónak nyilatkozva. 

MTI

56 komment · 1 trackback

Címkék: izrael irán konfliktus

A bejegyzés trackback címe:

https://atallas.blog.hu/api/trackback/id/tr101267720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Iráni atom 2009.07.31. 08:51:03

Izrael folyamatosan nyomást gyakorol a nagyhatalmakra, így próbálja elérni a zsidó állam az Irán elleni katonai beavatkozást. A problémát a muszlim állam atompolitikája okozza, ugyanis feltételezések szerint Irán hamarosan képes lesz atombombát előállí...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollas 2009.07.25. 14:24:47

Ez a Földes már a címadással is hazudik.

(úgy kezdődött, hogy visszaütött)
(Nem izraeli ügynök ez a csávó?)

pxaba 2009.07.25. 14:37:23

Le kellene már állítani ezeket az iráni nagyokosokat.
Izrael nem akar megtámadni senkit, hagyni kéne már őket békében, rég visszaadták volna a palesztin területeket is. Ugye az egész ott kezdődött, hogy Izraelt alapítása napján megtámadták, vagy rosszul rémlik?

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.25. 14:39:28

Khm, efféle terrorista fenyegetéseknek nem kellene hírt adni a mainsteam médiában.

Mr. X 2009.07.25. 14:54:09

Ez miért fenyegetés? Ha megtámadják, visszatámad, ennyire egyszerű.

Képzeljük el, ha ennyi visszatartó ereje se lenne egy támadásnak, az izraeli csürhe már rég lerohanta volna Iránt

2009.07.25. 15:25:38

Nos fenyegetozhet nyugodtan, elvegre igencsak tisztaban van az eroviszonyokkal. Jelenleg Izrael ugy fenyegetozik, mint aki azt hiszi, hogy barkit megverethet a nagy tesoval, ha bajba kerul (USA gyk.). Ez igy is volt egeszen az utobbi 5 evig.

Manapsag viszont az USA mind gazdasagilag mind katonailag igencsak eroteljesen megosztott. Majd 100 000 katona van lekotve Afganisztannal - seruletek, leszereltek, allomasozok, utanpotlas... - es mintegy 300 000 van ugyanilyen modon lekotve Irakkal.

Ha figyelembe vesszuk az Irani hadsereg mintegy 1 millios letszamat, Oroszorszag es Kina azonnali katonai segitsegnyujtasat barmilyen atrocitas eseten szamolhatunk plusz 5 millio katona szemelyi es harcfegyverzeti tamogatasaval. Lehet, hogy az USA rendelkezik a legmodernebb fegyverekkel, de egy gazdasagilag, katonailag es legfontosabb MORALISAN abszolut legyengult nemzet keptelen lenne 16 ezer merfold tavolsagbol barmilyen haborut inditani.

A masik pedig, hogy Iran jelenleg a Fold egyik legnagyobb olajkitermeloje, tehat az olaj hordonkenti ara hirtelen 200-rol 2000-re szokkenne fel. Vajon hany orszag allna ki az Izrael vagy az USA mellett egy ilyen esetben.

Ezek Izrael vegso napjai. Nepessegileg mar reg es katonailag pedig manapsag mar-mar elhanyagolhatoak lesznek, es az arab vilag egyszeruen atgazol majd Izraelen. Nem mondom, hogy jobb lenne, de a realitas az, hogy jelenleg Izrael tobb feszultseget szit a vilagban, mint az osszes tobbi orszag egyuttveve, es a vilag masodik leggyuloltebb orszaga az USA utan.

Ezen azert el kellene gondolkodni.

2009.07.25. 15:35:24

..seggfej...ki a fasz fenyegetőzött?...át is írhatod a dolgozatod, vagy kérek egy linket...

One China 2009.07.25. 15:51:50

Imádom a média torzításait. Meg a sok agyhalottat as aki beveszi.

One China 2009.07.25. 15:52:22

@Márai Coelhó:

Szerintem neked vannak, nem ton-tonnak.

GMT+ 2009.07.25. 15:59:14

Egyértelmű, hogy Irán ezzel nemcsak Izraelt, hanem Európát és az USA-t is megfenyegette. A perzsák most játszák a "nagyfiút" és próbálják félelemben tartani az egész világot. Ők is nagyon jól tudják, hogy még a kicsiny Izraelnek is 10X annyi atomja van, mint nekik és akkor még nem beszéltünk az USA-ról. Én azokat az iráni embereket sajnálom, akik jóban lennének a nyugattal, de a terrorista vezetőik leuralják az egész országot.
Sajnos Obama bácsi is inkább megbékél az iráni atommal, kár hogy Izrael után az USA az elsőszámú célpontja a terroristáknak (és nemcsak a korábbi izraeli támogatásért!)
Nem tudom tudjátok-e, de hamarosan az iráni atombomba hatótávja akkora lesz, hogy eléri Európa déli és keleti részét?! Gondoljátok tovább!

One China 2009.07.25. 16:00:31

@GMT+:

Megfenyegette? Azt ígérte támadás esetén nem késik a válaszcsapás.

amc 2009.07.25. 16:00:34

@muhaddib:" Ezek Izrael vegso napjai"

Így is sok volt belőle, ahhoz képest, hogy mesterségesen hozták létre, elég sokáig bírta

A cikk címe helyesen:
Irán visszacsap, ha megtámadják!

One China 2009.07.25. 16:01:18

Miért akarna Irán atomot dobni Európára? Idióta paranoiások.

2009.07.25. 16:13:55

@Márai Coelhó: ...beúszol ide az egyetlen épkézláb mondattal, amit hiba nélkül le tudsz egyedül írni?....nagyon jó a szövegértésem, de te is elmesélheted, hogy hol hirdetett Izrael fenyegetést Irán ellen?....mert ilyet senki sem olvashatott, legfeljebb ultra-jobbos újságnak látszó tárgyakban...

CSÉ 2009.07.25. 16:15:51

Nem paranoria ez, hanem a vér szava.

CSÉ 2009.07.25. 16:16:55

@pxaba: Nekem nem rémlik, hogy Izrael és Irán valaha is háborúban álltak volna. Jó lenne felfrissítenéd a történelmi ismereteidet és ráérnél utána szájalni. Irán legutoljára az Irak-Irán háborúban harcolt, akkor amikor az amerikaiak kérésére és fegyvereivel (ekkor jutott Irak vegyi fegyverekhez) Szaddam Husszein vezetésvel az iraki hadsereg megtámadta a perzsákat. Kemény lehet az igazsággal szembesülni.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.25. 16:19:08

@ton-ton: Ja, nem a cikkhez kommenteltél, hanem muhaddibenek? Akkor semmi baj, egyetértek a véleméyneddel. Mondjuk azért használhattad volna a "Válasz erre" gombot.

dshk 2009.07.25. 16:22:14

@One China: ki tudja mit akar vagy mit fog akarni. Valahogy nem bízok egy olyan országban ahol a AI szerint rendszeresen akasztanak fel gyerekeket. És amelynek vezetője ifjabb korában könnyen lehet személyesen gyilkolt a szomszédunkban, Ausztriában. A holokauszttagadásával most is inkább elmebetegnek tűnik, pár hónapja pedig éppen a saját polgárait gyilkoltatja.

Szerintem megvagyunk mi atom nélküli Iránnal is.

Senkifia 2009.07.25. 16:25:11

@pxaba: tényleg le kéne állítani.
de azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy itt,meg mindenhol máshol,izrael "megalakulását" falamiféle teljesen jogos folyamatnak tekinti mindenki,ami axióma.és ebból következtetve minden ellene irányuló vélmény vagy tett az teljesen jogtalan.Azért lássuk be:2000 évvel ezelőtt szétszórodott zsidóságot odaküldte európa(ensz segítséggel)és csináltak nekik országot az arabok fejére.Az arabok meg rossznéven vették.szóval nem valami jogtalan fúúúaztaaa...megtámadták szegény izraelt-volt.hanem egy furcsa érvekkel,furcsán odaalakított ország ellen lázadt az akkori többség.és teszi ezt azóta is...ez persze semmire nem kéne ok legyen.de az igazsághoz hozzátartozik.
tény:a ami izraeli zsidóság négyötöde bevándorló,vagy bevándorló leszármazottja.igazi "őslakos"zsidó nagyon kevés van...

One China 2009.07.25. 16:30:09

Itt a nyilatkozat részlete:

“This country (Israel) is completely within the range of the Islamic republic’s missiles. Our missile power and capability are such that the Zionist regime — despite all its abilities — cannot confront it,” General Mohammad Ali Jafari told the conservative daily Jam-e Jam.

“There is the possibility that by attacking Iranian nuclear sites the enemy wants to delay our nuclear activities, but any interruption would be very short since Iranian scientific ability is different from that of Syria and Iraq.”

His comments came after US media reported that more than 100 Israeli warplanes staged a training exercise with Greece earlier this month to prepare for a possible long-distance strike — a manoeuvre seen as a warning to Tehran.

One China 2009.07.25. 16:35:20

@dshk:

Alig több mint 40 éve az USÁ-ban még simán agyonvertek, s felgyújtottak gyerekeket, ha azok négernek születtek. Féltél, hogy az USA atomot dob a fejedre? Nem? Miért nem?

CSÉ 2009.07.25. 16:47:18

@Senkifia: És miért éppen Palesztinában kellett megalapítani. -Valaha ott éltek.- Na és? Mi meg valaha Levédiában. -Az Istenük nekik ígérte azt a földet.- Ez mióta érv a diplomáciában. Ennyi erővel akkor Emese ősanyánk álmára hivatkozva miénk az egész Kárpát-medence. -Mert sokat szenvedtek a holokauszt alatt.- Nem tudjuk felmérni, ki mennyit szenvedett, őket koncentrációs táborokba zárták, a legtöbb nép fiait meg a frontra küldték. Az sem jobb, és nemcsak ők voltak ott, hanem katolikusok, komcsik, cigányok is. Nekik nem adtak kárpótlást. És nem csak a holokausz volt az egyetlen népírtás a világtörténelemben. (pl.: örmények, akiknek a lemészárlását a Török állam nem ismeri el, sőt büntetőjogi kategóriába esik ennek felemlegetése.) És ha még ennek ellenére is kijár nekik a saját állam, akkor miért a holokausztban teljesen ártatlan palesztinokat büntetik? Létrehozhatták volna Németországban, vagy valahol, ahol az emberek nem kötődnek úgy a földjeikhez (gondolok itt a vándornépekre) vagy az Újvilág ritkán lakott részein.

Olizatriznyák 2009.07.25. 16:50:27

@ton-ton: Izrael, pontosabban légiereje (IAF) kb. egy éve folytat nagy hatótávolságú gyakorlatokat a Földközi tenger térségében hol itt, hol ott, legutóbb Gibraltárnál voltak megfigyelhetők. Tavaj nyáron már volt egy jóslat Irán megtámadásáról, ami nem is volt alaptalan az S-300-as légvédelmi rendszer telepítése előtt. Akkor arról lehetett olvasni a szakirodalomban (nem szélsőjobbos lapokban!), hogy "ha az USA nem is, Izrael mindenképpen meg fogja akadályozni az iráni atombomba létrehozását", mint ahogy azt Irakban meg is tette (ez tény)! A legnagyobb problémaa kivitelezéssel, hogy Irán nem Irak, és hogy a bombázásoknak egyúttal be is kellene temetnie az atomhulladékot...

dshk 2009.07.25. 16:50:29

@One China: Az állam nem akasztott gyerekeket 40 éve. Összekeverted az államot a szélsőséggel. Iránban az állam akaszt gyerekeket.

40 éve valóban nem féltem az USA bombájától, mert még nem születtem meg. Utána viszont mindenki félt egy kicsit. Az volt a hidegháború.

One China 2009.07.25. 16:58:06

@dshk:

Az állam eltûrte, sôt bizonyos államok együttmûködtek a szélsôségesekkel.

,,Az Amnesty International jelentése olyan országokat is felsorol, ahol kifogásolható eljárások eredményeképp ítéltek embereket halálbüntetésre, például Afganisztán, Irán, Irak, Nigéria, Szaúd-Arábia, Szudán és Jemen területén. Megemlíti, hogy 2008-ban gyakran diszkriminatív módon róttak ki halálbüntetést: Iránban, Szudánban, Szaúd-Arábiában és az USA-ban aránytalanul sokszor sújtottak le szegényekre, kisebbségi csoportokhoz tartozókra, valamint faji, etnikai és vallási közösségek tagjaira. Emellett változatlanul fennáll ártatlanok kivégzésének valószínűsége, amint azt a siralomházból Amerikában kiengedett négy, ártatlannak bizonyult személy esete példázza."

Szaúd-Arábia az USA kedves cimborája. Errôl mi a véleményed?

Link Elek 2009.07.25. 17:07:07

az S-300 legvedelmi rendszer meg nincs telepitve iranban, ha jol tudom meg az oroszok nem adtak el nekik. a telepites amugy kozel 1 ev. az alatt valoszinuleg izrael lebombazza irant. viszont a szaudiak beleegyezese nelkul semmi sem fog tortenni. a szaudi patriotok siman leszednek az izraeli gepeket. korbekerulni meg kicsit nagy orszag :)


az MTI-t meg el kellene felejteni. kbaszottul szarul tudnak angolul es teljesen fogalmatlanok a dolgok hattererol.

CSÉ 2009.07.25. 17:14:06

@dshk: Iránban nem az állam akaszt gyerekeket, de ezt nekünk szekularizált kersztény államokban élőknek nehéz megértenünk. A sharia szerint hoznak ítéleteket a vallási bíróságok. Ezek a törvények több mint ezer évesek és egy nagyon mostoha körülmények közt élő társadalom mély válságában születtek. A mai szemmel nézve érthetetlenül brutálisak és primitívek, majdnem annyira, mint az ortodox zsidók által követett előírások. Azt viszont nem írja elő semmi sem az irániak számára, hogy rohanják le izraelt vagy dobjanak atomot Európára. A saját törvényeik szerint élnek, amit lehet helyteleníteni, de nem kellene demagógnak lenni.

bread 2009.07.25. 17:23:04

@One China: Cimborája? Kedves? Voltak időszakok, amikor cimbiztek, de akkor sem nevezték volna kedvesnek egymást; az utóbbi 8 évben pedig hánynak egymástól...

CSÉ 2009.07.25. 17:28:02

@One China: Egyetértek. Annyit még hozzátennék, hogy meg kell hagyni, Izrael az egyetlen olyan közel-keleti állam, ahol európai értelemben vett demokrácia van. Rajta kívül a helyzet az, hogy Törökországban vannak bizony gondok, Irakban most van születőben egy mesterséges demokrácia és az egyetlen olyan állam a térségben, ahol a demokratikus teljesítmény még mérhető, igaz nem túl magas, de mérhető, az Irán, szemben az amerikakedvencei olajsjkségekkel, ahol totális diktatúra van. És akkor amerika terjeszti a térségben a demokratikus értékeket, ez az ő missziója és Izrael létét is ez igazolja. Ezt olvastam vagy hét éve valami angol nyelvű lapban.
Szerintem a napnál is világosabb, hogy a térség szélsőségesei Izrael puszta létét is gyutacsként használhatják fel és meg is teszik, ezért is tart ott a közel-kelet, ahol. Mérlegelni kellene, mit nyer és mit veszít a világ azzal, hogy Izrael állam ebben a formában létezik.

Senkifia 2009.07.25. 17:31:29

@CSÉ: erről beszélek éppen...ahmadinezsád is aszonta:vigyék haza az európaiak őket,elvégre nem a perzsák,meg az arabok akarták holokausztozni őket....szóval tény,hogy 2000 évvel ezelőzzi népszámlálások alapján mostanság alapított ország elég érdekes hozzáállás.főleg,hogy az arabokat meg gettóban tartják,és másodrendű,ill harmadrendű állampolgárokként kezelik.

One China 2009.07.25. 17:31:33

@bread:

Hánynak? A jenkik az olajtól az arabok meg az amcsi fegyverektôl?

www.fas.org/asmp/profiles/saudi_arabia.htm

bread 2009.07.25. 17:33:47

@CSÉ: Mitől brutálisabbak és primitívebbek az ortodox zsidók előírásai a sáriánál (amit mi, a szekularizált Magyarország polgárai így írunk, mert ez az anyanyelvünk és nem az angol)?

Légyszi egy pár példával nyisd már fel a szemem, mert tök együgyűnek érzem magam melletted, aki biztosan tudora mind az iszlám, mind az ortodox zsidó törvényeknek!

Másrészt az "ortodox zsidók által követett előírások" alapján mikor is ítéltek valakit halálra?

CSÉ 2009.07.25. 17:34:39

@bread: Abba már belegondoltál, hogy a szaudi uralkodó közvetlen családjához tartozik Oszama Bin Laden, és hogy mit is követelt ö az USA-tól? Azt, hogy az amerikai hadsereg vonja ki csapatait. Miután Irakot megszállták, Bush bácsi ezt meg is tette. Nem lehet, hogy Irak lerohanása csak arra kellett, hogy Bush eleget tudjon tenni a szaudiak kérésének? Amúgy az is megérne egy misét, hogy vajon az Irak elleni szankciók eltörlését miért csak most kezdeményezték? Én nagyon naiv vagyok, mert azt hittem, ez Szaddam bukása után gond nélkül meg is történt.

bread 2009.07.25. 17:36:30

@One China: Jó, akkor kezdjük egymást linkekkel bombázni, az hasznos lesz... :) Egyébként a tiéd "Last Updated: March, 2002"

Tőlem is egy (bocs, de tőlem egyben az utolsó is): en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabia-United_States_relations

Senkifia 2009.07.25. 17:37:26

@CSÉ: és tudd meg,hogy rosszul tudod.semmi más nem történt a világegyetemben,csak a holokauszt,és ha mást állítasz,akkor te piszok rasszista fasiszta vagy :) ja és sémi-hámi ellenes is... :D

Senkifia 2009.07.25. 17:41:31

@bread: azért ne az ortodoxiákat vegyük alapnak,ha nem muszáj:)a bundasapkás zsidót ki kellett kerülnünk Kohn barátommal Haifán,mert aszonta a barátom:ha elmegyünk mellette,leköp néha,amiért te nem vagy bundasapkáben :D ja hogy van annál rosszabb?hát igen...:) a balliberális kampány is erre épült...ne azért szavazz rám,mert jó vagyok,hanem azért mert a másik rosszabb :)

One China 2009.07.25. 17:42:56

@bread:

Wiki? :-)

A te linkedbôl idézek:

,,After the President George W. Bush's two visits to Saudi Arabia in 2008, which was the first time a US president visits a foreign country twice in less than four months, and King Abdullah’s three visits to the US -- 2002, 2005 and 2008-- the relations have surely reached its peak. The two nations have expanded their relationships making it beyond oil and terrorism. For example, King Abdullah has decided to send tens of thousands of young Saudis to study in universities abroad and mostly in the United State with full scholarship."

A kapcsolatok mélypontja...

CSÉ 2009.07.25. 18:03:22

@bread: Figyejl, nem tudom mi a bajod a magyarságommal, egy vessző hiányzik onnan, ez igaz, de szerintem úgy már teljesen magyaros. Az a szép ebben a nyelvben, hogy olyan sokmindent megenged. A te verziód pedig nem fedi le a mondanivalómat; én nem csak Magyarország polgáraira gondoltam, hanem minden olyan emberre, akik olyan országokban szocializálódtak, ahol ismeretlen a vallási törvénykezés. Sajnálom, ha megsértettem az érzékenységedet azzal, hogy esetleg úgy érezhetted, hogy utaltam 1000 éves hazánk keresztény gyökereire. Ezt igazán sajnálom. A tények azonban makacs dolgok, ezt a vitathatatlan tényt pedig előbb-utóbb neked is el kell fogadnod. Én azonban nem erre utaltam, csután arra, hogy a teljeskörű szekularizáció a keresztény társadalmakban jött létre, ahol egyébiránt soha nem is volt olyan erős az állam és az egyház közötti összefonódás, mint a mohamedán világban.
Azt, hogy én veled arról vitázzak, hogy a Sharia vagy a Tóra a kegyetlenebb, én zsákutcának tartom, egy olyan meddő vitának, amely sehová sem vezet. Az első ókori államok megszületésével született meg az emberek egymás elleni agressziójának egy sokkal magasabb foka és azóta folyamatosan próbáljuk humanizálni a társadalmainkat, de nem ez a dolog a kultúra rész, vagyis ezt generációról generációra újra kell tanulni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy egy törvénykönyv jóeséllyel annál kegyetlenebb, minél közelebb esik a megírása az első államok megszületéséhez. Ajánlom a témában Erich Frommnak (egy zsidó szerző) A rombolás anatómiája című munkáját. Ja, és hogy ne maradj válasz nélkül, igen tudnék egyet biztosan tudok. Emlékszel az Újszövetségből arra a részre, amikor a Megváltónk nem engedte, hogy halálra kövezzék a parázna (házasságtörő) asszonyt. "Az vesse rá az első követ, aki közületek bűntelen!" Így már talán rémlik, remélem. Mint ahogy azt is, hogy ezúttal majd nem találsz kivetnivalót a magyarságomon.

CSÉ 2009.07.25. 18:14:03

@One China: A Bush család régi barátja a szaudi királynak. Bushék texasiak, a gazdak texasiak 90%-a vagy az olajkitermeléssel foglalkozik, vagy olajipari gépberendezéseket gyárt. Bushék ezutóbbiban utaznak és zsíros megrendeléseket kapnak, na vajon honnan is? Igen a szaudiaktól. Ezt a véletlent. Michael Moore idevágó dokumentumfilmjét ajánlom mindenkinek a szíves figyelmébe.

One China 2009.07.25. 18:47:33

@CSÉ:

Én tudom... :-) Bread valamiért nem akarja elhinni. Kellemetlen tudni, hogy USA olyanokkal haveerkodik ahol mûködik a nyilvános lefejezés, keresztrefeszítés, megkövezés, s semmibe veszik a nôk jogait.

CSÉ 2009.07.25. 19:01:09

@One China: Tudom, hogy tudod, csak kiegészítésként írtam.

bread 2009.07.25. 20:01:51

@One China: Hát... ha ez a "peak"... Obama viszont valóban hibázott a kézfogás/csók esetében, kapott is érte hideget-meleget otthon.

One China 2009.07.25. 20:18:13

@bread:

A Washington Post 2007-es cikke:

,,The royal family of Saudi Arabia gave the Clinton facility in Little Rock about $10 million, roughly the same amount it gave toward the presidential library of George H.W. Bush, according to people directly familiar with the contributions."

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/12/14/AR2007121402124_pf.html

Miért nem fogod fel, hogy kurva jóban vannak?

bread 2009.07.25. 20:28:53

@CSÉ: A magyarságoddal az a bajom, hogy a sária szót sharia formában írod át. Az a szép ebben a nyelvben, hogy sok mindent megenged -> ez tökéletesen igaz, de ezt speciel nem. :)

Nem sért, hogy hazánk 1000 éves keresztény gyökereire utalsz, de nem értem, miért? Az, hogy mi (keresztények, európaiak, nevezz, aminek akarsz) azt hisszük, hogy mi szartuk a spanyolviaszt, enyhén szólva gőgös világszemlélet. Nekünk is van miért szégyenkeznünk. Azért amit a hugenottákkal tettünk, azért amit az indiánokkal műveltünk, azért, amit a katolikus-protestáns szembenállás alatt közösen összehoztunk - és mindezt Jézus nevében...


Nem vitáznék arról, hogy a tóra vagy a sária kegyetlenebb, főleg azért nem, mert a tóra a Biblia első öt könyve.

Mellékesen jegyezném csak meg, hogy a Megváltó is azt mondta:
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.
Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen." (Máté 5, 17-19)

Szóval, amikor a tórát fikázod, ne felejtsd el, hogy maga Jézus sem vállalkozott ilyen merészségre!

Ha Ő a nézetei miatt Neked nem megváltód, sajnálom. Nekem azért marad, ha nem baj. :)

Üdvözöllek.

bread 2009.07.25. 20:39:29

@One China: Ezt egyrészt nem erősítette meg senki, csak spekuláció.

Másrészt a személyes és a hivatalos kapcsolatok nem teljesen ekvivalensek. Bocsánat a példáért, de annyira kézenfekvő: ezek szerint a maffia hivatalosan jó viszonyban van a katolikus egyházzal?
Ezt ugye senki nem gondolja komolyan?

One China 2009.07.25. 20:51:42

@bread:

A Washington Post már buktatott elnököt is, nyilván akkor is csak spekuláltak... :-)

Szerintem ez elég hivatalos:

Saudi Arabia Clinton News is an EIN News Service for politics professionals. Constantly updated news and information about Saudi Arabia Hillary Clinton.
clinton.einnews.com/saudiarabia/

One China 2009.07.25. 20:56:30

@bread:

Nem ezt a linket akartam, de már mindegy is. Nem akarlak meggyôzni. Az USA nincs jóban a szaudiakkal azt csak én képzeltem.

CSÉ 2009.07.26. 00:39:25

@bread: Már megint nem tudok elaludni, úgyhogy ráérek válaszolni, bár elég fárasztó alapdolgokat magyarázni, de látom, elég nagy űr tátong a műveltségedben és ezt nem vennem a szívemre, ha így maradna. Egy jó kereszténynek ez a kötelessége.
1.) Sharia/sária vita
a.) a helyesírási szótárban nem szerepel
b.) ez egy olyan szó, amelynek kiejtése bizonytalan a/á i/j
c.) az sem tisztázott, hogy nagy vagy kisbetűvel írandó
d.)A spray szót te hogyan írod le, fonetikusan spréj-nek? Ha nem tudnád a helyesírási szótár mind a kettőt megengedi, csak az öszvérmegoldásokat nem fogadja el.
e.) Ez egy nem latin betűs nyelvből eredő szó, tehát fonetikusan kellene átírni, csakhogy a kiejtés bizonytalan, ezért marad az, hogy latin betűs átírást keresel. Ez lehet a török nyelv, ahol ez a törvénykezés nincs érvényben ugyan, de ehhez a kultúrkörhöz tartozik. A török helyesírás szerint: sharia és, ha valaki angolul keres rá, akkor is ez az írásmód a megfelelő. A helyesírási szótár ezen hiányosságáról kérlek tájékoztasd az MTA-t.
Folyt köv.

CSÉ 2009.07.26. 00:51:46

2.)
1000 éves hazánk keresztény gyökerei kérdéskör.
a.) Mindenek előtt olvasd el mégegyszer, amit írtam. Ha ezúttal figyelmesebb leszel, rájössz, hogy nem utaltam 1000 éves hazánk keresztény gyökereire.
b.) Ha utaltam volna, akkor is mi van.
c.) Engem etnocentrizmussal vádolsz, ami felér egy burkolt rasszistázással. Kikérem magamnak, rám nem jellemző az etnocentrizmusnak a csírája sem. Egyszerűen tényként közöltem, hogy szekularizált társadalom vagyunk, mert a keresztény társadalmakban az egyházak sohasem jutottak olyan befolyáshoz, mint az iszlámban és ami volt azt is elveszítették. Ezek történelmi tények. Ezzel nem mondtam, hogy a szekularizált társadalmak jobbak volnának, sőt. Felhívtam a kommentelők figyelmét arra, hogy kerüljék el az etnocentrizmus veszélyét és ne próbáljanak meg egy másik társadalomban meglévő jelenséget a saját társadalmuk értékei szerint megítélni, mert hamis képet kapnak.
d.) Talán csak nem azt állítod, hogy a hugenották az indiánok vagy bárki más haláláért Jézus lenne a felelős?

CSÉ 2009.07.26. 01:03:26

3.)
Hát igen ez egy kemény kérdés, a Biblia-kritia nem egy blogba való témakör. Természetesen a talmudra gondoltam, egyébként a Tóra nem pontosan a mi kanonizált Bibliánk első öt könyve, de ez mindegy. Nem fogadom el a Bibliát kritika nélkül, mert a lelkiismeretem ezt sohasem engedné meg és hiszem, hogy a lelkiismeretem az amelyet Isten belém helyezett, hogy irányt mutasson nekem.
süti beállítások módosítása